Activiteiten Wereld Art Nouveau Dag 2023

Op 10 juni is het Wereld Art Nouveau Dag. En er staat weer een hele reeks activiteiten op het programma. Musea, verspreid over het hele land, bieden prachtige tentoonstellingen aan. En ook andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld rondwandelingen en lezingen, worden door het hele land georganiseerd. Alleen al in Den Haag wordt er in het kader van het Art Nouveau Festijn een stampvol programma van drie dagen aangeboden. Het kan dus niet anders dan dat het ook dit jaar weer een geweldige Wereld Art Nouveau Dag wordt.

Omdat er vele organisaties meewerken aan het landelijke programma, adviseren wij u om ook de websites van de deelnemende organisaties goed te lezen; het kán namelijk wel eens gebeuren dat er programma-onderdelen wijzigen. En wanneer u ergens heel graag aan mee wilt doen, reserveer dan snel. Het aantal beschikbare plekken is soms beperkt. U vindt alle informatie en links hieronder op de pagina.

Het thema voor Wereld Art Nouveau Dag 2023 is ‘MATERIAAL’. En dat thema sluit perfect aan bij de gratis online lezingenreeks over restauratie die het Réseau Art Nouveau Netwerk (RANN) voor 2023 heeft gepland. Deze lezingenreeks is ‘live’ én ‘online’ bij te wonen. Meer informatie vindt u hier. Daarnaast organiseert de RANN een foto-wedstrijd in het kader van World Art Nouveau Day. Meer informatie dáárover leest u hier.

world art nouveau day photo contest 2023

Organisatoren die in het kader van Wereld Art Nouveau Dag activiteiten willen organiseren, worden hierbij van harte uitgenodigd hun programma z.s.m. in te sturen voor een (gratis) vermelding op deze pagina.


Jachtslot Mookerheide – Molenhoek

 • 10 juni 2023 – Art Nouveau excursie op Landgoed Mookerheide
  Natuurmonumenten organiseert op Wereld Art Nouveau Dag diverse excursies in het teken van het thema van dit jaar: “restauratie” op Landgoed Mookerheide. Het jachtslot, gebouwd tussen 1902 en 1905, is ontworpen als een zogeheten ‘Gesammtkunstwerk’, waarbij de architectuur en het interieur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, van dakpan tot inbouwkast. Op dit moment wordt het unieke jugendstil jachtslot gerestaureerd. Daarom gaat de excursie niet naar binnen, maar de excursieboswachter vertelt je alles over de restauratie, de jugendstil en de natuur op het Landgoed Mookerheide. Kortom, genoeg ingrediënten voor een boeiende excursie over een waardevol jugendstil-landgoed.
  www.natuurmonumenten.nl
Jachtslot Mookerheide – Heumensebaan 2, 6584 CL Molenhoek (LB) | Foto: Léontine Lamers

Nederlands Tegelmuseum – Otterlo

 • 1 april t/m 29 okt 2023 – Tentoonstelling Bezielde Schoonheid. Tegels uit de Art Nouveau in de architectuur.
  Keramiek speelde in de ontwikkeling van de Nederlandse art nouveau (1895-1914) een belangrijke rol. Veel nieuwe plateelbakkerijen werden in deze periode opgericht, bedrijven waarin artistiek vormgegeven en gedecoreerd keramiek werd gemaakt. Architecten maakten volop gebruik van tegels voor kleurige accenten en blikvangers aan hun gevels. Het Nederlands Tegelmuseum heeft een mooie collectie tegels en tableaus uit die periode, afkomstig uit gebouwen die helaas gesloopt zijn. De oorspronkelijke context en de samenhang met andere vormen van toegepaste kunst is daarbij verloren gegaan. De combinatie van tegeltableaus en foto’s van architectuur maakt de samenhang met andere vormen van toegepaste kunst weer duidelijk zichtbaar. In 2022 publiceerde Wim den Hertog samen met Jalf Flach een fotoboek over bouwdecoraties in de Nederlandse art nouveau. Een reeks foto’s uit dit boek zijn uitvergroot te zien in de tentoonstelling.
  https://nederlandstegelmuseum.nl

Textielmuseum – Tilburg

 • 30 jan 2023 t/m 14 jan 2024 – Tentoonstelling Damast design | Ontwerpen met licht en schaduw
  De damasten in de collectie van het TextielMuseum hebben prachtige voorstellingen die subtiel zichtbaar worden in strijklicht. Tot 1900 worden in Nederland de voorstellingen naar bestaande voorbeelden geweven die vaak niet meer zijn terug te voeren op één tekenhand of ontwerper. In het begin van de twintigste eeuw gaan damastweverijen aan kunstenaars opdracht geven om artistieke dessins en voorstellingen te ontwerpen.
  www.textielmuseum.nl
Damast-door-Cornelis-van-der-Sluys-in-1903-1971-foto-van-Joep-Vogels
Damast door Cornelis van der Sluys in 1903-1971, foto van Joep Vogels

Veenkoloniaalmuseum – Veendam

 • 11 dec 2022 t/m 27 aug 2023 – Tentoonstelling Een Vleug Jugendstil in Oost-Groningen
  In de kleinere dorpen en steden van Noord-Nederland komen we soms sprankelende voorbeelden van Jugendstil Architectuur tegen. Panden gebouwd in opdracht van jonge industriëlen en een ontluikende middenstand die geld beschikbaar hadden om te investeren in iets nieuws om zich van de rest te onderscheiden. Lokale architecten keken af bij de grote namen en de plaatselijke dorpstimmerman wist wel aan tegels met Jugendstilmotieven en glas-in-lood ramen te komen. En zo zijn er anno 2023 in de dorpen in Oost- Groningen nog steeds mooie voorbeelden te vinden van Jugendstilpanden waar prachtige Jugendstilelementen in zijn verwerkt.
  https://www.veenkoloniaalmuseum.nl

Keramisch Museum Goedewaagen – Nieuw-Buinen (Drenthe)

 • tot 8 juli 2023 – tentoonstelling Plateelbakkerij De Distel, nieuwe aanwinsten met selectie cataloguspagina’s van De Distel uit 1909.
 • tot 23 december 2023 lopen o.a. deze interessante tentoonstellingen ook
  • Het Huizinga Kabinet – Art Nouveau en Art Déco-stijlkamer
  • Art Nouveau en Art Déco-keramiek
  • Monumentale tegelplaten en tableaus
  • Vroege tegelkunst van Rozenburg
 • De op zaal gepresenteerde collectie van Keramisch Museum beslaat om en nabij 800 stuks die tezamen het verhaal vertellen over de Nederlandse aardewerkproductie vanaf 1880.
  https://keramischmuseumgoedewaagen.nl

Design Museum Dedel – Den Haag

 • Tentoonstelling Art Nouveau affiches: Toorop, Mucha en vele anderen…
 • 11 juni om 14:00 uur is er een Lezing: Niet ieder bloemetjesbehang is Art Nouveau behang
  Design Museum Dedel beschikt over de grootste collectie originele behangstalen in Nederland. Het zijn er ruim 40.000 uit de periode 1880-2000. Uit de rijke verzameling van het museum worden originele voorbeelden uit de periode rond 1900 getoond om de stelling te ondersteunen. Vervolgens gaat de spreker in op de enigszins discutabele vraag wat wel en niet behoort tot de Art Nouveau / Jugendstil / Nieuwe Kunst, waarbij ruimte is voor vragen en interactie. Meer informatie leest u hier. (Reserveren is verplicht!)

Drents Museum – Assen

 • 16 april t/m 24 september 2023 – Tentoonstelling DM Spotlight | Cornelis van der Sluys, Afina Goudschaal en Suze Robertson
  In de kabinetten van het Drents Museum is het werk van drie kunstenaars uit de periode rond 1900 te zien. Met de reeks DMspotlight stelt het Drents Museum steeds drie kunstenaars voor, die vertegenwoordigd zijn in de collectie. Cornelis van der Sluys, Afina Goudschaal en Suze Robertson zijn de eerste drie. Kunstenaars rond 1900 zitten vol dromen en idealen. De ‘nieuwe tijd’ vraagt om ‘nieuwe kunst’ die mooi, maar ook functioneel is.
  https://drentsmuseum.nl
Drents Museum. DM spotlight. Foto: Drents Museum / Sake Elzinga

Stichting Museum Van Marken – Delft

 • 26 mei t/m 5 juli 2023 – Tentoonstelling over Jacques en Agneta Van Marken
  Stichting Museum Van Marken presenteert een gratis tentoonstelling in de publieksruimte van het Stadskantoor van Delft. Daarbij zal ruim aandacht worden besteed aan het werk en leven van het Delftse sociaal-ondernemersechtpaar Jacques en Agneta van Marken. Op deze tentoonstelling zullen ook twee gerestaureerde Art Nouveau panelen van het ‘Paviljoen van Delftsche Nijverheid’ te zien zijn. De tentoonstelling is op werkdagen te bezoeken van 08:30 uur tot 17:00 uur.
  https://museumvanmarken.nl
Paviljoen van Delftsche Nijverheid

Nederlands Steendrukmuseum – Valkenswaard

 • 4 maart t/m 9 juli 2023 – Tentoonstelling De Toorop lijn | Jan Toorop, Charley Toorop en Edgar Fernhout
  De kunstenaarsdynastie Toorop, bestaande uit Jan Toorop, zijn dochter Charley Toorop en kleinzoon Edgar Fernhout, beslaat bijna honderd jaar kunstgeschiedenis. De Toorop Lijn presenteert hoe de drie kunstenaars elkaar beïnvloedden en wat de lithografie voor hen betekende. De expositie toont werk van onder meer het Kunstmuseum Den Haag, Rijksmuseum Twenthe en het Van Abbemuseum Eindhoven.
  www.steendrukmuseum.nl
 • Speciale Wereld Art Nouveau Dag-actie: Gratis Entree op 10 juni 2023

Museumhuis Rams Woerthe – Steenwijk

 • Bezoek aan Art Nouveau Villa met Prachtig Interieur
  Wist je dat Rams Woerthe ook wel het Downton Abbey van Overijssel wordt genoemd? Architectenbureau Van Gendt bouwde voor de schatrijke familie Tromp Meesters één van hun duurste villa’s ooit. Dat kun je goed zien aan de zwierige smeedijzeren art nouveau-details, het kleurig glas-in-lood en de uitgebreide dienstvleugel.
  Rerserveren via de website van het museum.
  www.museumhuizen.nl
Interieur Villa Rams Woerthe begin 1900

Art Nouveau Festijn – Den Haag

 • 9 t/m 11 juni 2023 – Festival over Den Haag rond 1900
  Grote variëteit aan activiteiten, met o.a. lezingen, wandelingen, fietstochten, varen, workshops, demonstratie, kunstexpositie en aandacht voor de Haagse schrijver Louis Couperus.
  www.artnouveaufestijn.nl
VIDEOVERSLAG van de 4e editie van het Art Nouveau Festijn Den Haag

Museum Sophiahof – Den Haag

 • 9 juni 2023 – Lezing De slingerlijnen van de Art Nouveau
  De Art Nouveau is een internationale kunststroming die reageerde op typisch 19de-eeuwse neostijlen. Ze ontstond rond 1890 en duurde tot het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. In de lezing zal er gesproken worden over Britse, Belgische en Franse Art Nouveau-kunstenaars, maar het accent zal liggen op de Nederlandse Art Nouveau. Aan bod komen kunstenaars als William Morris, Aubrey Beardsley, Victor Horta, Henry van de Velde, Louis Comfort Tiffany, Hector Guimard, Alphons Mucha, Jan Toorop, Johan Thorn Prikker, Theo Nieuwenhuis en Gerrit Willem Dijsselhof. Spreker: Anne Marie Boorsma
  www.artnouveaufestijn.nl

Omgeving Denneweg – Den Haag

 • 9, 10 & 11 juni 2023 – Workshop Architectuur-fotografie
  Menno van der Meer is architectuur-fotograaf en zal bij deze interactieve workshop de nadruk leggen op de wijze van het in beeld brengen van Art Nouveau-architectuur, en minder op de technische merites van de apparatuur.
  Hier kunt u een plaatsje reserveren voor 9 juni10 juni of 11 juni.

Den Haag um 1900 – Den Haag (auf Deutsch!)

 • 10 juni 2023 – Den Haag um 1900: Ein Jugendstil-Spaziergang
  Wussten Sie, dass Den Haag eine der Hauptstädte des europäischen Jugendstils ist? An der Wende vom 19. zum 20. Jahrhundert suchten Maler und Architekten nach neuen Kunstformen für eine neue, verbesserte Gesellschaft. Die Niederlande haben eine einzigartige Rolle bei dieser kreativen Suche gespielt. Wir werden durch das Zentrum der königlichen Stadt spazieren und Beispiele der holländischen Jugendstil sehen. Wir lernen den niederländischen Oscar Wilde – den Schriftsteller Louis Couperus kennen, der die Haager High Society der Moderne so treffend beschrieb. Auch werden wir herausfinden, welche Süßigkeiten in den Cafés der damaligen Zeit serviert wurden. In den engen Gassen der Altstadt finden wir Fassadenkeramik aus der berühmten Haager Fabrik und in den Innenräumen großer Geschäfte erhaltene Buntglasfenster im Jugendstil.
  www.artnouveaufestijn.nl

Promenade Guidée Art Nouveau – La Haye (en Français!)

 • 11 juni 2023 – Promenade guidée | Architecture Art Nouveau dans la ville de La Haye
  Une quantité surprenante d’architecture Art Nouveau peut être vue à La Haye. Cette promenade vous emmènera le long des plus beaux bâtiments Art Nouveau du centre ville jusqu’au Denneweg et Smidswater.
  Achetez vos billets ici

Art Nouveau wandeling met GEBARENTOLK – Den Haag

 • 11 juni 2023 – Art Nouveau architectuur in het Centrum van Den Haag
  Den Haag is rijk aan Art Nouveau-architectuur. Met deze wandeling wordt u meegenomen langs de pareltjes in het Centrum van Den Haag. Een wandeling van 1,5 uur brengt u langs ca. 20 belangrijke werken van architecten als: Mutters jr., Bosboom, Simons, De Wolf e.a.
  Bij deze wandeling is een gebarentolk aanwezig.
  www.artnouveaufestijn.nl
art-nouveau_wandeling_met_GEBARENTOLK_door_den_haag

Rondvaart – Den Haag

 • 10 juni 2023 – Art Nouveauvaart, rondvaart en wandeling
  Op deze gecombineerde korte rondvaart en wandeling neemt Chris Schram u mee over het water, om enkele Art Nouveau-gebouwen te laten zien en vervolgens ‘aan wal’ mee te nemen voor een wandeling over de Denneweg en omgeving naar het Anna Pauwlonaplein. Daar is tijd voor koffie of thee. Het varen en wandelen neemt ca. 2 uur in beslag.
  Meer informatie en reserveringen
art nouveau rondvaart den haag

Louis Couperus Museum – Den Haag

 • 9 t/m 11 juni 2023 – Tentoonstelling Louis Couperus – Non-binair avant la lettre?
  De uitdrukking ‘non-binair’ verwijst naar de diverse en inclusieve genderwereld van nu. Deze omvat een ‘regenboog’ van identiteiten, van hetero, homo, lesbisch, bi, pan tot queer. Verrassenderwijs sluit deze gedachtewereld geheel en al aan bij die van Couperus. In zijn werk komen personages voor die fluïde van identiteit zijn en tegenwoordig zonder meer onder het begrip ‘queer’ geschaard zouden kunnen worden.
  www.louiscouperusmuseum.nl
Louis Couperus – Non-binair avant la lettre?

Haagse Kunstkring – Den Haag

 • 10 juni 2023 – Lezing Japonisme en Art Nouveau; hoe de Japanse kunst de Art Nouveau beïnvloedde
  Wegens de hoge kwaliteit en het exotische karakter had Japanse kunst een enorm succes in Europa. Dit leidde tot een rage, het ‘Japonisme’, dat grote impact had op de Westerse kunst. Dat geldt vooral voor de ‘Art Nouveau’, waarin de Japanse aandacht voor de natuur, de vloeiende lijnen, heldere kleuren, de neiging tot asymmetrie en de nadruk op de ambachtelijkheid goed te herkennen zijn. In deze lezing kijken we naar de geschiedenis van het Japonisme en hoe dat de Art Nouveau heeft beïnvloed. Spreker: Max Put.
  www.artnouveaufestijn.nl

Centrum – Den Haag

 • 10 juni 2023 – Art Nouveau-wandeling door het centrum van Den Haag
  Den Haag is rijk aan Art Nouveau-architectuur. Met deze wandeling wordt u meegenomen langs de pareltjes in het Centrum van Den Haag. Een wandeling van 1,5 uur brengt u langs ca. 20 belangrijke werken van architecten als Mutters jr., Bosboom, Simons, De Wolf e.a.
  www.artnouveaufestijn.nl
Art Nouveau Architectuur Wandeling o.l.v. Piet Vernimmen

Laurier Design – Den Haag

 • 10 & 11 juni 2023 – Demonstratie Plafondornamenten | Van Ontwerp tot Productie
  Prachtig waren/zijn de gestucte plafonds met hun rijke ornamenten. Het maken en aanbrengen van die prachtige plafondornamenten is een waar ambacht dat niet veel meer wordt uitgeoefend. Peter Laurier is een Haagse vakman die menig plafond in oude luister heeft teruggebracht door renovatie en/of reconstructie. Tijdens de demonstratie, in zijn winkel/atelier, zullen Peter en (dochter) Rénice Laurier het gehele proces van ontwerp tot het maken en aanbrengen uitleggen, gelardeerd met verhalen over de vele projecten die zijn uitgevoerd.
  Reserveer een ticket voor Zaterdag 10 of Zondag 11
Demonstratie door Peter Laurier

Omgeving Raamweg – Den Haag

 • 10 juni 2023 – Fietstocht Berlage en zijn tijdgenoten
  Van de internationaal bekende architect H.P. Berlage zijn in Den Haag aansprekende panden te vinden. In zijn unieke stijl en met vaak bijzondere decoraties. Hij ontwierp o.a. kantoorgebouwen, woonhuizen, winkelpanden en het Gemeentemuseum (nu Kunstmuseum). Het is interessant zijn ontwerpen te plaatsen naast die van zijn collega’s/tijdgenoten, die toch veelal in historiserende stijlen ontwierpen. Tijdens deze fietstour ziet u de veelzijdigheid van architectuurstijlen rond 1900 in Den Haag.
  www.artnouveaufestijn.nl

De Haagse Salon – Den Haag

De Haagse Salon

Grafische Werkplaats – Den Haag

 • 10 juni 2023 – Workshop Patronen Drukken o.l.v. Ilse Versluis
  Geïnspireerd op de florale patronen uit de Art Nouveau ga je zelf een patroon ontwerpen en drukken met behulp van linoleumsnede. Je leert hoe je een herhalend patroon kan opbouwen en hoe je dit kunt toepassen in linoleumdruk. Je gaat naar huis met je eigen gedrukte patroon op papier.
  Reserveren verplicht(!) via deze link

Gilde – Utrecht

 • 10 juni 2023 – Art Nouveau-wandeling door het centrum van Utrecht
  Art Nouveau in Utrecht zien we vooral langs de (rond 1900) verbrede straten en in de winkelstraten. Deze bouwstijl werd met name toegepast voor gebouwen die nog geen lange traditie kenden zoals warenhuizen, hotels, bioscopen en verzekeringskantoren. Tijdens deze wandeling door de binnenstad kijken we vooral omhoog, naar de gevels boven de winkels. Daar ontdekken we prachtige tegeltableaus, sierlijke hekwerken en mooie raampartijen. Ook specifieke architectuurkenmerken als hoefijzervormige bogen, loggia’s, erkers en hoektorens staan op het programma. De wandeling start en eindigt op de Mariaplaats.
  www.gildeutrecht.nl

Stadsgids030 – Utrecht

 • 10 juni 2022 – Art Nouveau-wandeling door het centrum van Utrecht
  In het centrum van Utrecht kun je allerlei panden vinden die zijn gebouwd in de stijl van de Jugendstil, Art Nouveau, Art Deco en de Amsterdamse School. Maar hoe herken je deze stromingen in de architectuur? Wat hebben ze gemeen, en waarin verschillen ze? Ontdek het tijdens een wandeling door de binnenstad van Utrecht.
  Tijd 11:00 – 12:30, Kosten € 15,- pp. Reserveren via info@stadsgids030.nl
  www.stadsgids030.nl
Banner_Jugendstil_walk_Utrecht

Gilde – Roermond

 • 10 juni 2023 – Art Nouveauwandeling door het centrum van Roermond
  Jugendstil of Art Nouveau is een kunststroming die tussen 1890 en 1914 op verschillende plaatsen in Europa populair is, voornamelijk als op alle neo-stijlen. Het was een korte maar hevige bloeitijd, die zich voornamelijk uitbreidde tijdens de belle époque, ook wel fin-de-siècle genoemd: ongeveer 1890 tot 1914 (toen de grote oorlog uitbrak). Ook in Roermond zijn nogal wat Art Nouveau-details te zien, die architecten hebben gebruikt in hun ontwerpen. Frans Dupont heeft vaak in die stijl gevels ontworpen. www.servicegilderoermond.nl (aanmelden verplicht via deze link)

Volksuniversiteit Leiderdorp – Leiden

 • 4 juni 2023 – Art Nouveauwandeling door het centrum van Leiden
  Wie kent ze niet: de panden in Leiden met ronde hoeken en sierlijke ornamenten? Of de portiekjes met kleurige mozaïeken? Ze vallen op tussen de soms eeuwenoude gevels van de stad. Gebouwd aan het begin van de 20e eeuw in de stijl van Art Nouveau, ook bekend als Jugendstil of Nieuwe Kunst, tonen ze een architectuur die optimistisch en vernieuwend wil zijn met gebruik van kleur, organische vormen en nieuwe materialen zoals staal en geglazuurde verblendstenen. Misschien bent u benieuwd naar de verhalen hierachter, dan is dit uw kans. Onder begeleiding van stadsgids Caecil van Harteveld maakt u een wandeling langs een reeks Art Nouveau panden. U krijgt informatie over de bouwstijl, u leert meer over de achtergrond van sommige gebouwen en maakt kennis met een andere kant van Leiden. Onderweg drinkt u met elkaar iets in een bekend Leids café met een deels Art Nouveau interieur. Reserveren verplicht. Meer informatie leest u op:
  www.volksuniversiteitleiderdorp.nl

Maison l’Art Nouveau – Dordrecht

 • 10 juni 2023 – Art Nouveauwandeling door het centrum van Dordrecht
  Tijdens deze rondwandeling leert u meer over het ontstaan van de Art Nouveau architectuur. Daarnaast leert u de kenmerken van de Nederlandse Art Nouveau herkennen zodat u ná deze wandeling in elke willekeurige stad van Nederland zelf op ontdekkingstocht kunt gaan.
  www.maisonartnouveau.nl
Top van de Jugendstil-pui van Voorstraat 180, Dordrecht

Catawiki – World Art Nouveau Day Auction

 • 10 juni 2023 – World Art Nouveau Day Auction
  Ter ere van World Art Nouveau Day organiseert Catawiki op 10 juni een veiling die geheel gewijd is aan de Art Nouveau beweging. Met deze World Art Nouveau Day-veiling wil Catawiki graag een breed beeld geven van de rijkdom van deze stijl.
  www.catawiki.com

Vrije Academie – Colleges Art Nouveau & Art Deco

 • €25 korting op Colleges Art Nouveau & Art Deco.
  Sierlijk als een slaolievlek verspreidt de Art Nouveau zich rond 1900 over Europa. Kunstenaars hebben schoon genoeg van al die zoutloze neostijlen: de leefomgeving wordt daarom verfraaid en verbeterd. Floraal en sierlijk, óf juist sober en geometrisch. De bloei van deze stijl wordt belicht aan de hand van o.a. schilder Delauney, architect Gaudí en de ontwerpen van Coco Chanel.
  De 10-delige collegereeks start vanaf september op 20 plaatsen én online. Boek nu met €25 korting! Kortingscode: ARTNOUVEAUDAG (geldig t/m 2 juli).
  Meer info en inschrijven: www.vrijeacademie.nl/ons-aanbod/colleges-art-nouveau-art-deco

Individuele Activiteiten….

 • Gratis Art Nouveau-kleurenplaten om te downloaden
 • Gratis Jugendstil-Route door Groningen om te downloaden
 • Online lezing De vrouw rond 1900; van Madonna tot lichtekooi. Hier te bekijken
 • Online lezing Henry van de Velde;  ontwerper, vormgever en architect. Hier te bekijken
 • Art Nouveau Wandelroute Den Haag, om gratis te downloaden
 • Art Nouveau Wandelroute Dordrecht, gratis in de IZI.travel App
 • Art Nouveau Fietsroute Dordrecht, gratis in de IZI.travel APP
 • Gratis Jugendstilroute door Oost-Groningen om te downloaden
 • Feest de Poëzie Podcast over Couperus’ Xerxes 1 – hier beschikbaar
 • Feest de Poëzie Podcast over Couperus’ Xerxes 2 – beschikbaar vanaf 11 juni
Art_Nouveau_wandeling_Dordrecht

Aankondiging!

Lalique Museum – Doesburg

 • vanaf 14 juni 2023 – Mucha & Tijdgenoten | Vloeiende lijnen van de grafische kunst
  De tentoonstelling gaat over de opmars van de grafische kunst in de tijd dat de kleurenfotografie nog niet bestond. Alphonse Mucha, (1860-1939) die Parijs op zijn grondvesten liet schudden met zijn art nouveau-affiches en illustraties speelde daarin een belangrijke rol. In deze expositie gaat het o.a. om de invloed die Mucha had op zijn tijdgenoten. Het werk van zijn tijdgenoten is ook te zien.
  www.laliquemuseum.nl

Alle activiteiten buiten Nederland worden hier gepubliceerd:
https://www.facebook.com/WorldArtNouveauDay